Maria Bek's blog

Under helgen hade vi besök av Janne Alexandersson, världsmästarkoreografen! Janne har utvecklat koreografi för bland annat Rönninge show Chorus och Lions Gate Chorus, två körer som båda har vunnit VM.

I helgen fick vi lära oss koreografi till tre av låtarna i vårt finalpaket. Först ut var frontrow som ägnade hela lördagen åt alla nya rörelser och på söndagen var det dags för gradäng. Förutom allt detta fick vi chans att utveckla känslouttrycken i vår semifinalballad under Jannes ledning. En späckad och energifylld helg, minst sagt! 

Under tisdagens repetition hade vi äran att coachas av den otroliga Britt-Heléne Bonnedahl! Vi kommer ha lyxen att få ta del av hennes värdefulla tips och coachning var fjärde vecka fram till sommaren. Under tisdagens coachning ägnade vi hela repetitionen åt vår nya tävlingsballad som vi sjunger för första gången under VM i Kansas City.

Snowflake Singers tuffar nu vidare på tåget mot VM, fyllda med goda råd och värdefulla tips från Britt-Heléne. Vi ser även mycket fram emot kommande rep då vi ska få ytterligare coachning av henne.

Till alla er som kom och gav oss energi under lördagens shower: TACK! ❤️ Vi hade fantastiskt roligt och nöjt av varenda sekund. Tack till Solala för ett innerligt musikaliskt möte där såväl julstämning som drinkar i Karibien och rövare fick ta plats. Vi hoppas att vi ses snart igen!

Under denna vårvinter har vi fått äran att bli coachade vid tre tillfällen av Britt-Heléne Bonnedahl. Britt-Heléne grundande Rönninge Show Chorus, Nordens största barbershopkör som har vunnit VM i barbershop flera gånger. Under våra tre coachningar med Britt-Heléne har vi utvecklat tolkning, dynamik, känsla och sound i både våra tävlingslåtar. Vi har aldrig låtit så bra! Om bara en månad är det dags för Nordiska mästerskapen i barbershop och vi är mer redo än någonsin. Tack Britt-Heléne!

Nu är vårterminen och nedräkningen mot Nordiska mästerskapen i barbershop igång på allvar! Följ oss på instagram (snowflake_singers) för att ta del av alla våra förberedelser och själva tävlingen. Under våren kommer vi bland annat att få besök av fantastiska coacher som med all säkerhet kommer att lyfta oss mot nya höjder. 

Mästerskapen kommer att livestreamas och länken till streamingen kommer att läggas ut här på hemsidan. 

Gillar du Snowflake Singers? Tycker du, liksom vi, att vår showkör behövs för att göra Umeå mer glittrigt? Det finns flera sätt att stötta oss! Om du som företagare vill bidra till vår välbesökta julshow så finns det möjlighet att synas i vårt programblad. Kontakta [email protected] för mer information. 

Igår, tisdag 23/8, bjöd kören in intresserade till en gästkväll - Hälsa på och sjung med Snowflake Singers. Antalet anmälningar till kvällen var större än någonsin och vi fick en fantastisk kväll tillsammans! Majoriteten av gästerna skrev dessutom upp sig för att gå vidare som prospectives ("prova-på-medlemmar") i kören. Tack till alla gäster för att ni kom och gjorde körrepet till något alldeles extra!

Tack till alla er som kom och tittade på vår show "Glittrig sommarenergi med Snowflake Singers" på Norrlandsoperan, ni lyfte oss till skyarna! Showen var en del av Umeås 400-års jubileum och vi är ärade över att få vara med och fira vår stad. Nu önskar vi er alla en glad sommar och skön ledighet. I höst är vi tillbaka med mer show, sång och glädje!

I samband med Umeås 400-årsjubileum bjuder Snowflake Singers den 18 juni på en glittrig sommarshow för alla! Showen är gratis men en kostnadsfri biljett krävs. Konserten klockan 19:30 är fullbokad men biljetter finns till en extra förställning klockan 16.30. Begränsat antal platser så passa på att säkra din biljett innan de tar slut! Boka på Norrlandsoperans hemsida.

Pages

Senaste nyheterna

Tue, 2024-04-23 15:09
Under helgen hade vi besök av Janne Alexandersson, världsmästarkoreografen! Janne har utvecklat koreografi ... more
Sat, 2024-02-03 09:01
Under tisdagens repetition hade vi äran att coachas av den otroliga Britt-Heléne Bonnedahl! Vi kommer ha... more
Tue, 2023-11-28 09:52
Till alla er som kom och gav oss energi under lördagens shower: TACK! Vi hade fantastiskt roligt och nöjt av... more