Snowflake Singers medverkar i ”Choirs for cancer”

I samband med Världscancerdagen den 4 februari medverkar körer från hela världen i ett webbinarium för att stötta cancerdrabbade och deras anhöriga. De medverkade körerna har valt ut en sång på temat ”samhörighet”.

Snowflake Singers kommer, som enda kör i Sverige, att delta i webbinariet med låten ”Fix you”.

För mer information om webbinariet finns här.

 

Nu sjunger vi tillsammans digitalt - i realtid

Som en av de första körerna i Sverige börjar nu Snowflake Singers att sjunga i Jamulus! Jamulus är ett digitalt verktyg som gör att vi kan sjunga och höra varandra i realtid, precis som om vi stod på grädängerna. Vi satsar på detta för att fortsätta sjunga och utvecklas tillsammans trots att vi inte kan ses fysiskt. Snowflake Singers är, vad vi vet, den första kör i Sverige som använder Jamulus i helkör. Ett fyrtiotal körmedlemmar premiärsjunger i Jamulus redan i nästa vecka och vi ser mycket fram emot detta digitala äventyr!

 

Snowflake Singers & Jamulus!

Efter jul planerar Snowflake Singers att komma igång med repetitionerna via datorprogrammet Jamulus! Vill du vara med? Hör av dig till dirigent@snowflakesingers.se!

 

Snart dags för rep IRL

Den 6 oktober drar vi äntligen igång med repetitioner där vi sjunger tillsammans fyiskt, i rummet! Givetvis på säkert avstånd men med massor av sångglädje. Som vi längtar!

 

 

Är du intresserad av att gå med i Snowflake Singers?

Vi söker nya sångerskor i alla stämmor! Under både höst och vår har vi löpande intag. Maila vår dirigent Kristina på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så kan hon berätta mer om hur det går till med insjungning och antagning till kören.

Du är när som helst välkommen att lyssna på våra rep som sker på tisdagar 18.30-21.30 i Landstingshusets fullmäktigesal, Köksvägen 11. Kontakta Kristina innan så att hon vet att du kommer.

Vi har alltid en positiv och inkluderande stämning i gruppen, så vi kan lova att du kommer att känna dig välkommen!

Vanliga frågor

Hur ser en repetition ut?
Repen börjar med att vi har en fysisk uppvärmning som hålls av några körmedlemmar som ansvarar för det. Sedan har vi vocal skillbuildning där vi får värma upp våra röster. Efter det övar vi låtar som Kristina valt. Vi har alltid en paus i mitten av repet där vi kan fika och umgås samtidigt som vi fyller på med energi. Efter lite ytterligare övning avslutar vi med att sjunga en låt som heter How we sang, som sjungs av alla barbershopkörer i hela världen.

Vad krävs av mig som ny körmedlem?
Du behöver förstås kunna sjunga, och vara beredd att satsa tid och energi. Du behöver också vara beredd att utmana dig själv och utforska nya sidor hos dig själv.

Måste jag kunna noter?
Det är ingen nackdel att kunna noter, men ingen nödvändighet. Vi har inspelningsfiler som man kan lyssna på för att lära sig sin stämma. 

Vad är det bästa att sjunga i Snowflake Singers?
Att man får komma in i barbershopbubblan. Att få hålla på med musik och inte tänka på världen utanför. Man får komma iväg till ett glittrande sagoland. Man får utvecklas hela tiden, och ständigt bli bättre.

Annat roligt som kan vara bra att
veta:

Var redo att brottas med lösögonfransar och paljetter!

Du är här: Home Gå med